Vinarija Agris

  • Zagreb — Member since April 2018
  • Speaks: Croatian

Raznolikost vinskih regija, brojne autohtone sorte i tisućljetna tradicija u proizvodnji vina, svrstavaju Hrvatsku među enološki najbogatija i najinteresantnija područja na svijetu. Poslovna filozofija vinarije Agris respektira nacionalno enološko bogatstvo i vrlo je jednostavna – na jednom mjestu žele proizvesti čim veći broj autohtonih vina s najboljih vinogradarskih položaja.

Prije nego su se upustili u proizvodnju, Jadranka i Boris Lešić, za svoje su se prvo vino pripremali godinama. Proučavali su stručnu literaturu, pohađali sommelierske tečajeve, obilazili vinarije, stručne skupove i sajmove, u Hrvatskoj i inozemstvu. Kušali su različite tipove vina i maštali o danu kada će proizvesti svoju prvu butelju. Tek nakon višegodišnje pripreme, osjetili su da su spremni za svoje prvo vino, a projekt Agris od samog su početka postavili ambiciozno. Vinariju su opremili suvremenom vinarskom opremom, grožđe dolazi iz vrhunski njegovanih vinograda s najboljih položaja, a ekipa stručnih enologa nadzire kvalitetu i njegu od primarne prerade do finalnog proizvoda.

Agris malvazija, graševina i škrlet, nagrađeni su vrijednim nagradama struke na vinskim izložbama: Vinistra, Gator fest, Dionizijana i Vina od davnina.